Σεμινάρια

Φόρτωση Εκδηλώσεις

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ RECOVER BLS & ALS RESCUER

 • Εκπαιδευτής: Ανδρέας Μανουσουδάκης
 • Ημερομηνία: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024
 • Ώρα: 08:00 – 17:00 (συμπεριλαμβανομένων των διαλειμμάτων, 8ωρο πρακτικό σεμινάριο)
 • Χώρος: Piraeus Business Center (Αγίου Δημητρίου 41, 18546, Πειραιάς), Orange Conference Hall
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 14
 • Τύπος Σεμιναρίου: Dry lab
 • Κόστος διδάκτρων: 150,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%)
 • Μπορούν να συμμετέχουν: Κτηνίατροι, φοιτητές κτηνιατρικής, βοηθοί κτηνιάτρου
 • Προαπαιτούμενο: Ολοκλήρωση των διαδικτυακών μαθημάτων RECOVER BLS και ALS στην ιστοσελίδα recoverinitiative.org απαιτείται για να προσέλθετε στο σεμινάριο!
 • Σημαντική επισήμανση: Η σύνδεση και πληρωμή για την διαδικτυακή εκπαίδευση θα πρέπει να γίνει από τον ίδιο τον συμμετέχοντα μέσω της ιστοσελίδας recoverinitiative.org. Αν χρησιμοποιήσετε το κουπόνι «AGRYPNOUS2023-2024» κατά την πληρωμή των διαδικτυακών μαθημάτων, θα λάβετε έκπτωση 20% (για τα διαδικτυακά μαθήματα). Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.
 • Εγγραφές: Μπορείτε να βρείτε τη φόρμα εγγραφής πατώντας εδώ. Παρακαλούμε να τη συμπληρώσετε και να τη στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@agrypnous.gr.
 • Πιστοποίηση: Το σεμινάριο διεξάγεται σε άμεση συνεργασία με τον οργανισμό RECOVER. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα πιστοποιηθούν ως «RECOVER Certified BLS & ALS Rescuer» – πιστοποίηση που αποτελεί τη μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη από το Αμερικανικό Κολλέγιο Κτηνιατρικής Επειγοντολογίας και Εντατικής Θεραπείας (American College of Veterinary Emergency and Critical Care – ACVECC) και την Εταιρεία Κτηνιατρικής Επειγοντολογίας και Εντατικής Θεραπείας (Veterinary Emergency and Critical Care Society – VECCS).

Πώς παρέχουμε την καλύτερη φροντίδα σε ζώα με καρδιοπνευμονική ανακοπή;

Το 2012 ο οργανισμός RECOVER Initiative δημοσίευσε τις πρώτες κατευθυντήριες οδηγίες βάσει ερευνητικών δεδομένων για την κτηνιατρική ΚΑΡΠΑ, στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση των ποσοστών επιβιωσιμότητας των ασθενών μετά από καρδιοπνευμονική ανακοπή. Η δημοσίευση αυτών των οδηγιών είχε ως αποτέλεσμα την επίσημη διαδικασία πιστοποίησης στην κτηνιατρική ΚΑΡΠΑ αναγνωρισμένη από το Αμερικανικό Κολλέγιο Κτηνιατρικής Επειγοντολογία και Εντατικής Θεραπείας (American College of Veterinary Emergency and Critical Care). Στο σεμινάριο αυτό θα διδαχθούν οι σχετικές έννοιες και τεχνικές της βασικής και προκεχωρημένης υποστήριξης ζωής (Basic Life Support και Advanced Life Support) στο σκύλο και τη γάτα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του RECOVER.

Η διαδικασία πιστοποίησης αποτελείται από μία διαδικτυακή εκπαίδευση ακολουθούμενη από τη δια ζώσης πρακτική εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα διαδικτυακά σεμινάρια BLS και ALS του RECOVER (διαθέσιμα στο http://recoverinitiative.org/). Η επιτυχής ολοκλήρωση του δια ζώσης σεμιναρίου παρέχει την επίσημη πιστοποίηση «RECOVER BLS and ALS Rescuer». Οι επαγγελματίες υγείας για τον άνθρωπο πιστοποιούνται στην ανθρώπινη ΚΑΡΠΑ. Οι επαγγελματίες υγείας στον κτηνιατρικό κλάδο θα πρέπει να πιστοποιούνται στην κτηνιατρική ΚΑΡΠΑ!

Πιστοποίηση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS)

Στο πρώτο μέρος της εκπαίδευση θα γίνει ανασκόπηση των κύριων σημείων και εννοιών της θεωρίας του RECOVER BLS και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη αυτές τις έννοιες μέσα από σενάρια χρησιμοποιώντας ομοιώματα σκύλων. Τα πρακτικά σενάρια περιλαμβάνουν εφαρμογή BLS από έναν διασώστη και εφαρμογή BLS από δύο διασώστες, με και χωρίς διασωλήνωση. Αυτό το μέρος της εκπαίδευσης ολοκληρώνεται με πρακτική αξιολόγηση που οδηγεί στην πιστοποίηση ως «RECOVER Certified BLS Rescuer» μετά την επιτυχή ολοκλήρωση.

Πιστοποίηση στην Προκεχωρημένη Υποστήριξη Ζωής (ALS)

Στο δεύτερο μέρος της εκπαίδευση θα γίνει ανασκόπηση των κύριων σημείων του RECOVER ALS μέσα από προσομοιώσεις βάσει σεναρίου. Τα σενάρια θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις και έννοιες που έμαθαν στη παρακολούθηση του ασθενή (σκύλου ή γάτας), στη χρήση φαρμάκων, στην απινίδωση, και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τις κατάλληλες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ. Το δεύτερο μέρος ολοκληρώνεται με μία πρακτική αξιολόγηση σε ομάδες που οδηγεί στην πιστοποίηση ως «RECOVER Certified ALS Rescuer» μετά την επιτυχή ολοκλήρωση.

Λεπτομέρειες Εγγραφών και Πληρωμών

Εγγραφές: Για την εγγραφή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε και να αποστείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@agrypnous.gr την φόρμα εγγραφής που θα βρείτε εδώ. Επιπρόσθετα, για τους φοιτητές κτηνιατρικής απαιτείται η αποστολή βεβαίωσης σπουδών και για τους βοηθούς κτηνιάτρου βεβαίωση εργοδότη που βεβαιώνει, ότι εργάζονται σε κτηνιατρική κλινική ή κτηνιατρείο.

Πληρωμή διδάκτρων: Μετά την αποστολή της φόρμας εγγραφής, το οικονομικό τμήμα θα σας αποστείλει ηλεκτρονική ειδοποίηση πληρωμής στα στοιχεία που έχετε δηλώσει. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός δέκα ημερών από τη λήψη της ειδοποίησης είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή με κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) στον σύνδεσμο που σας οδηγεί σε ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών.

Event Details

Date: Ιανουάριος 26, 2024 @ 8:00 πμ - 5:00 μμ
Time: 8:00 πμ - 5:00 μμ
Venue: Piraeus Business Center
Organizer Name: AGRYPNOUS
Organizer Name: RECOVER
Phone: 2155209080
Address: Αγίου Δημητρίου 41